Fără replică la Voluntari: înfrângere la scor pentru CSM BBA Petrolul Ploieşti, 63-98!

Fără replică la Voluntari: înfrângere la scor pentru CSM BBA Petrolul Ploieşti, 63-98!

Umilită în urmă cu o săptămână la Oradea, CSO Voluntari s-a răzbunat, în această seară, pe frageda echipă a CSM BBA Petrolul Ploieşti, în faţa căreia s-a impus cu 98-63 (28-16, 24-12, 24-19, 22-16). Meciul contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95 a fost la discreţia gazdelor, care au ştiut să de impună încă din primele minute şi să pună la respect tânăra noastră echipă.

Dacă în precedenta deplasare, de la Oradea, sau chiar şi în meciurile de pe teren propriu cu Corona şi Târgu Mureş, am văzut multe momente bune în jocul echipei noastre, de data aceasta n-am mai arătat aceleaşi realizări colective şi putem remarca mai mult performanţe individuale cum ar fi cea a lui David Raşoga, venit după o accidentare care l-a ţinut pe margine în urmă cu o săptămână. Jucătorul în vârstă de numai 16 ani a evoluat astăzi puţin peste 24 de minute, timp în care a marcat 10 puncte, a reuşit 3 recuperări şi a avut două pase decisive. Pe aceeaşi linie, de reţinut evoluţia lui Lorenzo Diaconescu (20 de ani), care a încheiat partida cu 13 puncte şi 4 recuperări în aproape 27 de minute petrecute pe parchet!

Sigur, baschetul este un sport de echipă şi rezultatul este primul care „vorbeşte” după un meci, dar plusurile arătate de tinerii noştri jucători ne dau motive să credem că, o dată cu revenirile lui Codruţ Dinu (care a jucat astăzi la echipa U19 a clubului, pentru a reintra în ritm) şi Andrija Matic, pivotul a cărui absenţă s-a simţit enorm şi astăzi, raportul recuperărilor fiind 41-22 în favoarea ilfovenilor, CSM BBA Petrolul Ploieşti va arăta mult mai bine.

Pentru echipa noastră, au jucat în această seară: Stuckey Jr. (15 puncte, 3×3), L. Diaconescu (13), P. Kiss (12, 2×3), D. Raşoga (10, 1×3), V. Corpodean (8, 2×3), Tsartsidze (4), T. Pîrvu (1), V. Negoiţescu, G. Angelian, R. Pătraru şi V. Borcan. Mai detaliat: şase jucători ploieşteni (dintre care 5 sub 20 de ani), un al şaptelea, Tudor Pîrvu, transferat în urmă cu un an la echipele de juniori ale clubului, plus clujeanul Vlad Corpodean şi trei jucători străini. Totul pe linia promovării tinerilor jucători campioni de juniori în ultimii doi ani în „galben-albastru”, cu „riscul” de a pierde la scor în faţa unei formaţii care a folosit astăzi 6 americani şi 5 români. Formulă în care a pierdut la 27 de puncte la Oradea. Evident, fiecare club are bugetul, politica şi obiectivele lui…

În etapa următoare, CSM BBA Petrolul Ploieşti va primi vizita celor de la SCM U Craiova, partida fiind programată luni, 28 octombrie, la ora 18:30, în Sala Sporturilor Olimpia.