Rareş Arsenie, pe locul al V-lea la Campionatul Mondial de Judo „U21” de la Dushanbe!

Rareş Arsenie, pe locul al V-lea la Campionatul Mondial de Judo „U21” de la Dushanbe!

Trei dintre sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti – Rareş Arsenie, Alexandru Petre şi Vanessa Tolea – au participat, de miercuri până astăzi, la Campionatul Mondial de Judo pentru Juniori – U21 de la Dushanbe (Tadjikistan), competiţie la startul căreia s-au aflat 531 de sportivi din 67 de ţări.

Cea mai bună clasare a reuşit-o Rareş Arsenie, cel care a ocupat locul al V-lea la categoria „100 kg” după un parcurs cu trei victorii şi două înfrângeri. El a trecut în primele două tururi de Ahmed Mohamed (Egipt) şi Bordin Malaxence (Franţa), după care a pierdut, în sferturi de finală, în faţa celui care avea să devină campion mondial, uzbecul Sodikov Mukhammadsodik. În recalificări, Rareş a trecut de ungurul Mate Lakos, după care a pierdut, din păcate, în lupta pentru medalia de bronz, în faţa francezului Mekhoukh Fares.

Rareş Arsenie completează astfel seria de rezultate foarte bune din acest an, în care a devenit campion naţional U21, U23 şi de seniori, a fost medaliat cu aur la Cupa Europeană de Juniori de la Sarajevo (martie) şi de la Gradec (iulie), medaliat cu aur la Jocurile Universitare de la Debrecen-Miskolc şi a ocupat locul al V-lea la Cupa Europeană de Juniori de la Sarajevo (martie) şi Berlin (iulie).

Tot la categoria „100 kg”, Alexandru Petre l-a învins în primul tur pe indianul Singh Maanvender, după care a cedat în turul secund în faţa sârbului Milan Bulaja.

Vanessa Tolea a concurat în cadrul categoriei „57 kg” şi a pierdut în turul al doilea în faţa medaliatei cu bronz, poloneza Karolina Siennicka.

Cei trei sportivi sunt pregătiţi la club de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.