Oradea, misiune imposibilă! Înfrângere pentru CSM BBA Petrolul în fieful vicecampioanei: 66-82!

Oradea, misiune imposibilă! Înfrângere pentru CSM BBA Petrolul în fieful vicecampioanei: 66-82!

Deplasarea de la Oradea s-a încheiat previzibil pentru CSM BBA Petrolul Ploieşti, cu o înfrângere suferită în faţa vicecampioanei CSM CSU, însă scorul, 82-66 (20-15, 20-11, 20-23, 22-17), şi evoluţia băieţilor noştri  pot fi considerate onorabile. Într-o etapă în care două dintre formaţiile „europene” ale României, CSM Constanţa şi FC Argeş, care au investit serios în 5-6 jucători străini, pierd acasă cu Vâlcea, scor 55-92 (!!!), respectiv Steaua, scor 77-83, un eşec la 16 puncte în fief-ul formaţiei care a câştigat la Cluj-Napoca în urmă cu o săptămână poate fi privit cu indulgenţă.

Am jucat din nou cu 3 străini, Andrija Matic fiind în continuare accidentat, iar tinerii George Angelian, Lorenzo Diaconescu sau David Raşoga au primit minute bune, experienţa unui joc în care i-au avut drept adversari pe Kris Richard, Brandon Brown sau Donatas Tarolis fiind una care, cu siguranţă, îi va ajuta de-acum înainte. Fără un pivot „de meserie”, staff-ul nostru a încercat din nou cartea şuturilor de la distanţă şi, chiar dacă procentajul a fost decent, 30%, faptul că au „intrat” doar 12 dintre cele 40 de aruncări a cântărit mult în stabilirea diferenţei de pe tabelă. Şi ar mai fi de remarcat ceva: în ciuda problemelor din spaţiul de „3 secunde”, am câştigat lupta la recuperare, 38-31, cu nu mai puţin de 17 mingi prinse sub panoul advers! Ceea ce vorbeşte despre o oarecare relaxare a adversarilor, dar şi despre „disperarea” cu care băieţii noştri au luptat pentru fiecare posesie!

Una peste alta, echipa a arătat că are resurse şi că poate creşte în următoarele meciuri, atât graţie „chimiei” care se va îmbunătăţi cu siguranţă o dată cu scurgerea etapelor, cât şi prin prisma revenirii principalului reper de sub panou, Andrija Matic, a cărui absenţă duce la permutări nedorite în „căciulă”.

Pentru echipa noastră, au jucat în această seară: P. Kiss (20 puncte, 2×3), Stuckey Jr. (13, 3×3), Corpodean (10, 2×3), Tsartsidze (7, 1×3), G. Angelian (6, 2×3), D. Raşoga (5, 1×3), V. Negoiţescu (3, 1×3), L. Diaconescu (2), R. Pătraru şi T. Pîrvu.

În etapa a 4-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, CSM BBA Petrolul Ploieşti o va întâlni în Sala Sporturilor Olimpia pe CSM Târgu Mureş, data exactă a meciului programat la finalul săptămânii viitoare nefiind încă stabilită.