LNBM – Getica 95: CSM BBA Petrolul Ploieşti, debut cu Corona Braşov în sezonul 2024-2025!

LNBM – Getica 95: CSM BBA Petrolul Ploieşti, debut cu Corona Braşov în sezonul 2024-2025!

CSM BBA Petrolul Ploieşti ia, mâine, startul în ediţia 2024-2025 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, urmând să o întâlnească în Sala Sporturilor Olimpia, începând cu ora 18:00, pe CSM Corona Braşov. Se repetă confruntarea din urmă cu două săptămâni, din Cupa României, câştigată atunci de oaspeţi cu 86-73, însă coordonatele partidei s-au schimbat puţin, în urma modificărilor care au intervenit la nivelul echipei noastre: s-a renunţat la Daniel Hornbuckle, care a fost înlocuit cu Demarkus Stuckey Jr., a fost adus pivotul Andrija Matic, iar Petre Kiss, absent atunci din cauza unei accidentări, este acum apt de joc. Staff-ul echipei noastre se confruntă, totuşi, cu ceva probleme medicale, aşa că formula finală a lotului pentru meci se va şti numai înaintea partidei.

De partea cealaltă, Corona a dezamăgit în prima etapă de campionat, pierzând clar la Sibiu, 68-77, după o confruntare în care a fost condusă şi la 24 de puncte, aşa că sigur va încerca să arate că prima deplasare a fost doar un accident şi potenţialul echipei este pe măsura investiţiilor făcute în această vară.

„Pentru noi, începe un campionat în care, aşa cum am promis, ne vom ţine de planul prin care vrem să le dăm credit jucătorilor pe care i-am crescut şi cu care am avut performanţe la nivel de juniori. Avem un lot în care se regăsesc opt ploieşteni, la care l-aş adăuga şi pe Tudor Pîrvu, pe care l-am <adoptat> în urmă cu un an, dintre care singurul cu vârsta de peste 20 de ani este Vlad Negoiţescu. Sperăm ca, îmbinând tinereţea şi dorinţa lor de afirmare cu experienţa lui Vlad Corpodean sau a celor patru jucători străini, să reuşim să construim o echipă competitivă, care să le aducă satisfacţii iubitorilor baschetului din Ploieşti, pe care îi aşteptăm să ne fie alături”, a declarat managerul secţiei de baschet, Ionuţ Ivan.

Arbitrii delegaţi la jocul de mâine sunt Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Dragoş Barbu (Iaşi) şi Alina Ioana Dekany (Bucureşti), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Cătălin Burlacu, din Ploieşti.

Accesul publicului este liber.

Partida va putea fi urmărită şi pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=z-Xcp7-YlZw.