Părăsim Cupa României cu fruntea sus: CSM Petrolul Ploieşti – Corona Braşov 73-86!

Părăsim Cupa României cu fruntea sus: CSM Petrolul Ploieşti – Corona Braşov 73-86!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti a părăsit Cupa României după ce a pierdut, în această seară, cu 86-73 (24-30, 23-9, 25-15, 14-19) meciul din Sala „Olimpia” cu Corona Braşov, dar a făcut-o cu fruntea sus. Într-o formulă cu numai doi străini, 8 ploieşteni şi… jumătate, Tudor Pîrvu fiind şi el „adoptat” de oraşul nostru de un an de zile şi clujeanul Vlad Corpodean în rol de „căpitan”, echipa noastră a câştigat două dintre cele patru sferturi ale jocului, primul entuziasmant ca evoluţie, a jucat cu dezinvoltură în marea majoritate a timpului şi a forţat o echipă braşoveană întărită consistent în vară să se întrebuinţeze serios pentru a se califica.

Evident, experienţa şi plusul de valoare au făcut diferenţa până la urmă, însă obiectivul de a le oferi cât mai multe minute jucătorilor tineri a fost atins, Codruţ Dinu, George Angelian, David Raşoga jucând fiecare în jur de 20 de minute. Şi toţi au arătat multe lucruri bune, au confirmat că pot fi soluţii în acest sezon şi, într-o formulă de echipă în care va reveni Peter Kiss, absent astăzi din cauza unei accidentări, şi poate vor mai apărea 1-2 jucători cu experienţă, randamentul lor va fi şi mai bun. Din jocul de astăzi mai reţinem confirmarea Tsotne Tsartsidze, georgianul fiind important sub panouri chiar dacă a jucat numai pe poziţia 5, el fiind mai degrabă un power forward, minutele prinse de ceilalţi tineri – Diaconescu, Pătraru sau Pîrvu – dar şi debuturile în echipa de seniori ale lui Rareş Movileanu (17 ani) şi Vlad Borcan (15 ani), trimişi pe teren în ultimele 60 de secunde ale partidei.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Tsartsidze (18 puncte, 1×3), C. Dinu (14, 4×3), Corpodean (13, 3×3), G. Angelian (8, 2×3), D. Raşoga (8), Hornbuckle (6, 1×3), Negoiţescu (6), L. Diaconescu, R. Pătraru, T. Pîrvu, R. Movileanu şi V. Borcan.

La finalul săptămânii viitoare se dă startul în Liga Naţională de Baschet Masculin – Getica 95, însă meciul băieţilor noştri, de la Cluj-Napoca, a fost amânat din cauza unor amicale pe care campioana le avea antamate din momentul stabilirii primei variante a calendarului competiţional, cea cu 17 formaţii. Drept urmare, următorul meci oficial pentru CSM Petrolul Ploieşti este cel din runda a doua, de pe teren propriu, tot cu Corona Braşov, programat în principiu pe data de 28 septembrie.

Galerie foto: