CSM Petrolul Ploieşti, la primul antrenament în formulă completă!

CSM Petrolul Ploieşti, la primul antrenament în formulă completă!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti s-a antrenat, astăzi, în premieră, în formulă completă, staff-ul format din Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu avându-i la dispoziţie pe toţi cei 13 jucători pe care se va miza în acest sezon. Celor 7 tineri jucători „semnaţi” la începutul săptămânii trecute şi celor patru jucători străini pe care se va conta, li s-au adăugat astăzi „veteranii” Vlad Negoiţescu şi Vlad Corpodean, care au parafat acordurile cu clubul şi s-au pregătit alături de băieţi. A lipsit „mezinul” Vlad Borcan (15 ani), care se va antrena, şi el, alături de seniori începând din această toamnă

Vlad Corpodean

În vârstă de 33 de ani, pe care i-a împlinit pe 1 februarie, „Corpo” se află la al doilea sezon în galben-albastru, în ediţia trecută de campionat având medii de 8.3 puncte (cu 45.7 la „3 puncte”), 4.2 recuperări, 1.1 pase decisive în 30:46 minute/meci, în 34 de jocuri.

Vlad Negoiţescu

„Nego” a ajuns la 33 de ani, pe care i-a împlinit pe 15 iulie, şi rămâne alături de noi pentru al doilea an consecutiv, cifrele din sezonul trecut fiind următoarele: 2.0 puncte, 1.9 recuperări şi 0.5 pase decisive în 14:01 minute/meci, în 26 jocuri.

„Ne bucurăm că, în sfârşit, suntem în formulă completă şi, chiar dacă ne-am fi dorit ca acest lucru să se fi întâmplat mai devreme, au fost motive obiective, cum ar fi faptul că am avut foarte mulţi juniori implicaţi în acţiuni ale loturilor naţionale, care ne-au adus în această situaţie. Încercăm să recuperăm din mers şi să profităm cumva şi de faptul că s-a amânat prima partidă de campionat, de la Cluj-Napoca, şi vom debuta în Liga Naţională peste fix o lună, pe 28 septembrie, cu Corona Braşov.

Continuăm proiectul început în urmă cu trei ani, prin care ne-am propus să promovăm tot mai mulţi copii din cadrul clubului către echipa de seniori, bazându-ne pe un contingent format din opt tineri jucători ploieşteni – Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, David Raşoga, Lorenzo Diaconescu, Tudor Pîrvu, Rareş Movileanu şi Vlad Borcan – alături de care mizăm pe experienţa lui Vlad Negoiţescu, cel de-al nouălea ploieştean din echipă, şi a lui Vlad Corpodean, cu care continuăm colaborarea din sezonul trecut, şi pe doar patru jucători străini. Aşa cum am gândit acest proiect, vom fi echipa cu cei mai puţini străini din Liga Naţională şi cu cei mai mulţi jucători localnici, creditul acordat tinerilor noştri, campioni naţionali la patru categorii de vârstă diferite, doi ani la rând şi oameni de bază în loturile naţionale ale României, fiind prioritar pentru noi. Este clar că avem cel mai tânăr lot din primul eşalon şi, probabil, nu va fi un sezon uşor, dar, cu răbdare şi încredere, vom arăta că acest proiect pe termen lung la care ne-am înhămat poate fi unul de succes, rezultatele obţinute până acum la nivel de juniori vorbind în acest sens”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Ionuţ Ivan.

Echipa se va pregăti în ritm normal, de două antrenamente pe săptămână, luni-vineri, la Ploieşti, până la primul meci oficial al sezonului, programat luni, 9 septembrie, în primul tur al Cupei României, la CSM Târgu Jiu. Până atunci, se va disputa şi un meci de verificare, miercuri, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti.

Galerie foto: