Judo: aur şi bronz pentru sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la două competiţii continentale!

Judo: aur şi bronz pentru sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la două competiţii continentale!

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat în weekend la două competiţii continentale importante – Campionatele Balcanice U18 şi Cupa Europeană U21 – reuşind să obţină o medalie de aur şi una de bronz!

Medalia de aur a venit din partea lui David Ţugui, care a făcut parte din delegaţia ce a reprezentat România la Campionatele Balcanice de Juniori 2 – U18 de la Podgorica (Muntenegru)! El a concurat în limitele categoriei „+90 kg” şi a reuşit să câştige prin ippon (înainte de expirarea timpului regulamentar – superioritate tehnică) toate cele patru meciuri susţinute: cu Aleksa Curovic (Bosnia şi Herţegovina), Emir Maljec (Muntenegru), Cătălin Pleşca (Republica Moldova) şi Akif Akgun Mehmet (Turcia)!

La competiţia din Muntenegru au fost prezenţi 334 de sportivi din 11 ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Turcia, Republica Moldova şi România.

Medalia de bronz a fost cucerită de Rareş Arsenie, care a fost prezent alături de Vanessa Tolea la Cupa Europeană de Juniori U21, de la Graz (Austria). El a urcat pe podiumul categoriei „-100 kg” după un parcurs cu 4 victorii şi o singură înfrângere: a câştigat în primul tur în faţa neamţului Pierre Ederer, apoi a pierdut în „sferturi” la Milan Bulaja (Serbia), care avea să obţină medalia de aur, după care s-a impus în recalificări în faţa bosniacului Sergej Narancic şi a ungurului Mate Lakos, iar în lupta pentru bronz în duelul cu brazilianul Andre Kramer.

Vanessa Tolea a concurat în limitele categoriei „57 kg”, dar a pierdut în primul tur în faţa reprezentantei Marii Britanii, Chloe Link.

În primele două zile ale acestei săptămâni, cei doi sportivi participă, tot la Graz, la un stagiu internaţional de pregătire. Competiţia din Austria a avut la start 396 de judoka din 29 de ţări.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.