CSM Petrolul Ploieşti, victorie mare cu Timişoara, dar calificarea se decide mâine!

CSM Petrolul Ploieşti, victorie mare cu Timişoara, dar calificarea se decide mâine!

CSM Petrolul Ploieşti a început sezonul 2023-2024 cu un meci de poveste disputat la Craiova, în primul tur al Cupei României! Băieţii noştri s-au impus cu 86-78 (24-15, 12-11, 12-33, 23-12, 15-7), după prelungiri, în prima partidă jucată în Grupa D a competiţiei, la capătul unei confruntări ce a durat mai bine de două ore şi jumătate şi, pe lângă repriza de prelungiri, a „beneficiat” şi de problemele de la Sala Polivalentă din Bănie, în care lumina a funcţionat ca la discotecă. O situaţie neplăcută cu care organizatorii s-au confruntat încă de la ora 17:30, când s-a jucat meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova şi SCM Râmnicu Vâlcea, care a fost abandonat din aceleaşi motive în minutul 7 şi amânat, într-un final, pentru mâine.

Drept urmare, primul sfert al partidei a ţinut, efectiv, cam 40 de minute, cu două pauze provocate de căderile de curent, ceea ce nu a părut însă să-i deranjeze pe ploieşteni, care au condus permanent şi au intrat la pauză cu avantaj de zece puncte: 36-26!

Lucrurile s-au complicat însă în sfertul al treilea, în care timişorenilor le-a ieşit – adică le-a intrat . aproape tot, 6 coşuri de la distanţă fiind o performanţă mai rară, mai ales pentru o echipă care intraseră la cabine cu 1/10 de la „3 puncte”. Chiar dacă Funderburk Jr., cel mai bun om al nostru astăzi, a răspuns cu trei „triple”, adversarii au câştigat secvenţa cu 33-12 şi păreau să se fi desprins în câştigători, mai ales că au condus inclusiv la 14 puncte (56-42). Au avut însă parte de „meniul” pe care chiar ei li-l serviseră ieri gazdelor de la Craiova, pe care le-au întors pentru victoria la 3 puncte obţinută, 70-67! Petroliştii au recuperat pas cu pas şi au avut în acelaşi Funderburk Jr. lunetistul perfect la ultimul atac din timpul regulamentar, americanul egalând la 71 cu un şut de la distanţă când mai erau 4 secunde de joc!

Prelungirile i-au aparţinut echipei pe val, Brkic şi Johnson, în plan ofensiv, venind şi ei cu puncte importante care au dus tabela la 86-78 şi ne oferă şanse la calificarea de pe prima poziţie chiar în cazul unei înfrângeri mâine. Concret, cu coşaveraj +8 (Timişoara are -5, iar Craiova -3), există şi varianta unui eşec la maxim 5 puncte pentru a ocupa primul loc în Grupa D şi a obţine calificarea la Turneul Final al Cupei României. Evident, rămâne în picioare şi varianta accesului de pe poziţia secundă, însă calculele acestea se pot face numai după încheierea tuturor meciurilor etapei a 3-a, programate mâine, la aceeaşi oră, 19:00.

Rămâne ca băieţii să se poată reface cât de cât după consumul mare de energie din această seară (noapte) şi să „ducă” meciul cu gazdele de la Craiova, care au – pe lângă avantajul terenului propriu – o zi în plus de odihnă!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Funderburk Jr. (32 puncte, 4×3, 11 rec, 6 p.d.), Brkic (17 puncte, 10 rec), R. Johnson (15 puncte), B. Popa (8 puncte, 2×3, 7 rec), Henry (7 puncte), V. Corpodean (6, 1×3), Carpenter (1), L. Diaconescu şi G. Angelian.

Foto credit: facebook/scmtimisoara