Baschet: Ioana Savu, în pregătire cu „naţionala” de cadete pentru FIBA U16 Women’s European Championship!

Baschet: Ioana Savu, în pregătire cu „naţionala” de cadete pentru FIBA U16 Women’s European Championship!

Sportiva secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Ioana Savu, a intrat de astăzi în cantonament pe „naţionala” de cadete a României, care se pregăteşte pentru FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, competiţie programată să se desfăşoare în perioada 10-19 august la Podgorica (Muntenegru).

„Tricolorele” se vor pregăti la Giurgiu până pe data de 8 august, stagiul centralizat urmând să fie întrerupt de două „vizite” în Turcia (Izmir, 13-16 iulie) şi Bulgaria (Samokov, 29-31 iulie) pentru meciuri amicale cu reprezentativele similare ale ţărilor gazdă.

Stafful tehnic al echipei naţionale de cadete, format din Carmin Popa (principal), Alexandru Radu (asistent) şi Miruna Trifan (prefarator fizic), a convocat pentru acest stagiu centralizat un lot alcătuit din 16 jucătoare.

La FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, la care vor participa 19 formaţii, România face parte din Grupa A, alături de Slovacia, Austria, Lituania şi Elveţia.

Pregătită la club de Loredana Munteanu şi Corina Savu, Ioana este medaliată cu bronz la „U18” şi cu argint la „U17” în ultimul sezon.