CSM Petrolul Ploieşti, parteneriat cu Bucharest Basketball Academy!

CSM Petrolul Ploieşti, parteneriat cu Bucharest Basketball Academy!

Secţia de baschet a clubului nostru va activa în sezonul 2024-2025 sub denumirea CSM BBA Petrolul Ploieşti, ca urmare a asocierii cu Bucharest Basketball Academy, cea mai nouă şcoală de baschet din Capitală, care îşi propune ca, în următorii 5 ani, să aibă în pregătire nu mai puţin de 1000 de copii!

Parteneriatul îi asigură secţiei de baschet a CSM Ploieşti un suport financiar consistent pentru noul sezon, precum şi alte facilităţi cum ar fi posibilitatea de a folosi, gratuit, baza sportivă BBA Arena din incinta Romexpo Bucureşti şi a beneficia de serviciile personalului academiei – antrenori de baschet, antrenori strenght & conditioning, antrenori individualizare, psiholog sportiv, fizioterapeut şi kinetoterapeut.

Recomandat de cele 8 titluri naţionale cucerite în ultimii doi ani la nivel juvenil, Ionuţ Ivan este  coordonatorul academiei, care în acest moment de început are un staff format din Ignacio „Nacho” Benitez (fost antrenor în cadrul Real Betis) şi de foştii baschetbalişti Iulian Orbeanu şi Vladimir Biasutti.

„BBA porneşte o mişcare de educaţie cu ajutorul sportului, prin care pregăteşte tineri intre 6 si 18 ani atât pentru performanţa sportivă, cât şi pentru viaţă, îmbinând un program de pregătire sportivă cu sesiuni de pregătire personală şi de leadership. Este un proiect despre copii și pentru copii. Este despre pasiune, despre redefinit standardele baschetului românesc juvenil, despre angrenarea unor capitaluri semnificative pentru copiii care doresc să facă performanță în baschet sau care doresc să se pregătească pentru viață prin sport”, se arată în comunicatul prin care Bucharest Basketball Academy şi-a anunţat intenţiile.

Activitatea academiei poate fi urmărită online accesând https://bucharestbasketball.com/ sau https://www.facebook.com/BucharestBasketball.