Revine baschetul în „Olimpia”: CSM Petrolul Ploieşti – Corona Braşov, mâine seară, în Cupa României!

Revine baschetul în „Olimpia”: CSM Petrolul Ploieşti – Corona Braşov, mâine seară, în Cupa României!

Baschetul de prim nivel se întoarce, mâine seară, în Sala Sporturilor Olimpia, cu prilejul partidei pe care CSM Petrolul Ploieşti o susţine, începând cu ora 18:00, în turul secund al Cupei României, în compania formaţiei CSM Corona Braşov.

Dacă băieţii noştri s-au calificat în această fază prin victoria obţinută la începutul acestei săptămâni pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu, scor 79-54, în schimb, braşovenii au acces direct în turul secund graţie clasării superioare din sezonul trecut al Ligii Naţionale. Staff-ul alcătuit din Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu abordează întâlnirea de mâine cu acelaşi lot de jucători de luni, miza fiind îmbunătăţirea „chimiei” echipei, obiectiv normal pentru un lot aflat abia la cel de-al treilea meci din această perioadă. „Evident că ne-am dori să ne calificăm şi vom lupta pentru asta în măsura posibilităţilor pe care le avem în acest moment, mai ales că ne confruntăm şi cu ceva probleme de sănătate la unii jucători. Trebuie să ţinem cont şi de nivelul adversarului, unul care a făcut o serie de transferuri interesante în această vară, are faţă de noi ceva avans din punct de vedere al pregătirii şi cu siguranţă şi-a propus, şi el, să treacă în turul următor al competiţiei. Noi ne vom face jocul, vom continua să le dăm credit jucătorilor tineri, mai ales că în Cupa României e obligatoriu să foloseşti doi baschetbalişti români şi vom încerca să facem din acest meci o bună repetiţie în perspectiva campionatului”, a declarat managerul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

Corona Braşov a încheiat sezonul trecut al Ligii Naţionale de Baschet Masculin pe locul al 9-lea, iar în această vară i-a transferat, printre alţii, pe Nikola Jevtovic şi Andre Jones, liderii celor de la FC Argeş Piteşti, respectiv Dinamo Bucureşti sau pe Munis Tutu, un canadian campion al Austriei în ultimul an cu Gunners Obertwart.

Partida de mâine va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Matei Bănică şi Filip Cîrciumaru (toţi din Bucureşti), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Tiberiu Rist (Bucureşti).

Accesul publicului este liber.

Meciul va putea fi urmărit „în direct” şi pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=_skJsmdjUTo.