Vin şi oamenii „mari”: Tsotne Tsartsidze şi Averyl Ugba vor juca pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Vin şi oamenii „mari”: Tsotne Tsartsidze şi Averyl Ugba vor juca pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti va miza în noul sezon pe patru jucători străini, după contractele semnate la finalul săptămânii trecute de fundaşii americani Daniel Hornbuckle şi Peter Kiss, ajungându-se acum la înţelegeri cu doi jucători ce vor acoperi poziţiile „mari” din lot! Este vorba despre extrema de forţă Tsotne Tsartsidze (Georgia, 24 ani, 2.06 m) şi centrul Averyl Ugba (Nigeria/USA, 29 ani, 2.03 m), care se vor antrena, de mâine, sub comanda lui Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu.

Tsotne Tsartsidze

În vârstă de 24 de ani (născut pe 28 martie 2000), Tsotne este originar din Tbilisi (Georgia) şi evoluează ca extremă de forţă, remarcându-se prin mobilitate şi o „mână” foarte bună pentru poziţia 4. Înalt de 2.06 m, vine după 3 sezoane în care a evoluat în NCAA pentru North Dakota Fighting Hawks, în ultimul an având medii de 9.3 puncte şi 5.1 recuperări în 28.4 minute/meci, în 32 de partide

Averyl Ugba

Este un sportiv cu dublă cetăţenie, fiind un nigerian născut în Silver Spring (Maryland, USA), înalt de 2.03 metri. Va împlini 30 de ani pe 4 decembrie, fiind omul cu experienţă sub panouri pentru echipa noastră, după anii de colegiu (2013-2018), venind în Europa pentru a juca în Elveţia, Ucraina, Franţa şi Bulgaria. În ultimele două sezoane a evoluat pentru Cherno More Varna (Bulgaria), având medii impresionante: 16.3 puncte şi 10.6 recuperări/meci în 2022-2023 şi 17.8 puncte şi 10.3 recuperări în 33.3 minute/meci în 2023-2024!

Lotul echipei noastre îi cuprinde acum pe Codruţ Dinu, David Raşoga, Daniel Hornbuckle, Peter Kiss, George Angelian, Robert Pătraru, Tudor Pîrvu, Rareş Movileanu, Vlad Borcan, Lorenzo Diaconescu, Tsotne Tsartsidze şi Averyl Ugba, însă urmează să fie completat în zilele următoare cu jucători români cu experienţă.