CSM Petrolul Ploieşti, start de sezon la Târgu Jiu, în primul tur al Cupei României!

CSM Petrolul Ploieşti, start de sezon la Târgu Jiu, în primul tur al Cupei României!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti va debuta oficial în sezonul 2024-2025 cu un meci din primul tur al Cupei României, programat pe 9 septembrie, la Târgu Jiu. În urma tragerii la sorţi ce s-a desfăşurat în această dimineaţă la sediul Federaţiei Române de Baschet, echipa noastră a primit-o drept adversară pe fosta combatantă din Liga Naţională, CSM Târgu Jiu, care a retrogradat la finalul sezonului trecut.

Calificarea se decide într-un singur meci, celelalte confruntări ale primului tur fiind:

CSM Galaţi – CSU Ştiinta Bucureşti

CS Vâlcea 1924 – ACS Total Sport Bucureşti

CSA Steaua Bucureşti – CSU ASE Bucureşti

CS SCM Timisoara a fost norocoasa tragerii la sorţi, calificându-se direct în turul al II-lea.

Turul secund are loc pe 14 septembrie şi are deja stabilit „ţintarul”, învingătoarea din duelul CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploieşti urmând să o întâlnească, tot într-o singură manşă, pe teren propriu, pe CSM Corona Braşov.

Cele patru câștigătoare din turul al doilea vor juca în turul al treilea, programat pe 18 decembrie, în compania altor patru formații din primul eșalon: Dinamo București, BC CSU Sibiu, Rapid București și CSO Voluntari. Câștigătoarele celor patru dueluri din turul III se vor califica pentru turneul Final 8, programat pentru perioada 12-16 februarie 2025, alături de cele patru reprezentante ale României în cupele europene organizate de FIBA și Euroleague: U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, FC Argeș și CSM CSU Constanța.

În Cupa României, regulamentul specific prevede prezența pe teren, pe întreaga durată a partidelor, a doi jucători români.

În ceea ce priveşte Liga Naţională, startul sezonului ar fi programat pe 21 septembrie, CSM Petrolul Ploieşti urmând să joace la Oradea, însă a apărut zvonul conform căruia Agronomia Bucureşti s-ar retrage înainte de debut, context în care e posibil să apară modificări privind sistemul competiţional şi, implicit, programul sezonului.