Box: medalii de aur pentru Livia Botica şi Ştefania Ţăndărescu la Cupa României!

Box: medalii de aur pentru Livia Botica şi Ştefania Ţăndărescu la Cupa României!

Şase sportive ale secţiei de box a CSM Ploieşti au participat, în ultima săptămână, la Cupa României de la Craiova, iar patru dintre acestea se întorc acasă cu medalii. Livia Botica (senioare, +81 kg) şi Ştefania Ţăndărescu (tineret, 48 kg) au luat aurul, Beatrice Căldărariu (tineret, 52 kg) a obţinut medalia de argint, iar Daria Spiridon (cadete, 70 kg) a cucerit medalia de bronz.

Cum era de aşteptat, Livia Botica n-a avut emoţii în competiţia senioarelor şi a obţinut medalia de aur la „+81 kg” după ce a trecut în semifinale de Roberta Andrei (CSM Tulcea) prin abandon în prima repriză, pentru ca, în finala de ieri, adversara ei, Roberta Pantelică (SCM Craiova), să declare forfait.

Mult mai muncită a fost medalia de aur obţinută de Ştefania Ţăndărescu la „tineret”, categoria „48 kg”, performanţa fiind atinsă după trei partide disputate: victorie cu 5-0, în sferturi de finală, în faţa Ionelei Nica (ACS PC), victorie cu 3-2, în semifinală, în disputa cu Federica Ceravolo (Drobeta Turnu Severin) şi succes clar, cu 5-0, în finala de astăzi cu Silvia Meltzer (SCM Craiova).

Beatrice Căldărariu a cucerit medalia de argint la „tineret”, „52 kg” după ce a învins-o în semifinală pe Ştefania Mirea (Buzău), cu 5-0, şi a pierdut la fel, în finala de astăzi, în faţa Lucianei Petrache (Steaua Bucureşti), în ciuda unei evoluţii care l-a mulţumit pe maestrul Titi Tudor.

Medalia de bronz a fost obţinută de Daria Spiridon în competiţia cadetelor, la categoria „70 kg”. Ea a trecut în sferturi de finală de Maria Roşu prin RSC în Repriza a 2-a, dar nu a mai boxat în semifinala cu Adriana Fazakas (CSM Zalău) din motive medicale.

CSM Ploieşti a fost reprezentat la competiţia de la Craiova şi de Alexandra Manolache şi Sabina Turcu, însă ambele au pierdut în faza sferturilor de finală de la „tineret” prin RSC în prima repriză: Alexandra, la „57 kg”, în faţa Dianei Turcanu (CSM Iaşi), iar Sabina, la „54 kg”, în faţa Andreei Tudor (CSM Tulcea).

Galerie foto: