Codruţ Dinu, campionul concursului aruncărilor de 3 puncte din cadrul Basketball Without Borders Europe!

Codruţ Dinu, campionul concursului aruncărilor de 3 puncte din cadrul Basketball Without Borders Europe!

Sportivul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, Codruţ Dinu, a participat în perioada 31 mai – 3 iunie la cea de a 21-a ediţie a Basketball Without Borders (BWB) Europe, un program pe care NBA şi FIBA îl dedică celor mai promiţători 60 de tineri baschetbalişti de pe bătrânul continent (30 de fete şi 30 de băieţi).

Anul acesta, evenimentul a avut loc în Spania, la Fuengirola, o localitate situată aproape de Malaga, şi a beneficiat de prezenţa unor foşti jucători din NBA şi WNBA – Collin Sexton (Utah Jazz), Devonte Graham (San Antonio Spurs), Amaya Valdemoro (de 3 ori campioană în WNBA) şi Anna Montanana, sau a unor antrenori asistenţi din NBA, precum Kenny Atkinson (Golden State Warriors), Durch Gaitley (Sacramento Kings), Popeye Jones (Denver Nuggets) ori Joshua Longstaff (Charlotte Hornets).

Sportivii au avut prilejul să participe la diverse antrenamente specifice, dar şi la diferite concursuri la finalul cărora au fost premiaţi de către organizatori, Codruţ reuşind să câştige competiţia aruncărilor de „3 puncte”. A fost un concurs în genul celor organizate la „All Star Game”, în care, în prima rundă, toţi cei 30 de sportivi au avut câte 25 de aruncări din 5 poziţii diferite, iar primii 4 s-au calificat în finală. Cu 15 reuşite, Dinu s-a numărat printre finalişti, iar în ultimul act şi-a îmbunătăţit performanţa şi a marcat de 17 ori, intrând astfel în posesia trofeului oferit celui mai bun shooter!

Codruţ Dinu a fost singurul român inclus în programul din acest an, „lotul” celor 30 de băieţi născuţi în 2007 fiind format din alţi tineri sportivi din Germania (5), Franţa (4), Italia (4), Lituania (3), Spania (3), Serbia (2), Belgia (2), Slovenia, Polonia, Grecia, Ţările de Jos, Austria şi Georgia (câte 1).

Conform FIBA, programul BWB Europe, care a debutat în 2001, a adunat în cele 21 de ediţii de până acum 4300 de sportivi din 140 de ţări, iar 119 baschetbalişti au ajuns să evolueze în NBA sau WNBA!

În vârstă de 17 ani, Codruţ este multiplu campion naţional de juniori cu echipele CSM Petrolul Ploieşti şi tocmai a încheiat cel de-al treilea sezon în calitate de component al echipei de seniori, pentru care a adunat 54 de partide în Liga Naţională, cu medii de 2.6 puncte, 1.1 recuperări şi 1.1 pase decisive în 11:24 minute jucate/partidă şi 3 meciuri în Cupa României, cu medii de 5.7 puncte, 1.3 recuperări şi 0.7 pase decisive în 20:45 minute jucate/meci.

Sportivul pregătit la club de Ionuţ Ivan a debutat, în luna februarie, pentru echipa naţională de seniori a României, evoluând 8:31 minute (3 puncte, 2 pase decisive) în partida cu Luxemburg, de la Cluj-Napoca, pierdută de „tricolori” cu 76-72, după prelungiri.

Galerie foto: