Reeditarea finalei de la „U15”, fără istoric: CSM Petrolul Ploieşti – ABC Leii Bucureşti 83-56!

Reeditarea finalei de la „U15”, fără istoric: CSM Petrolul Ploieşti – ABC Leii Bucureşti 83-56!

Echipa de baschet „U16” a CSM Petrolul Ploieşti rămâne singura echipă cu victorii pe linie în Grupa Naţională a campionatului după victoria obţinută în această seară, în Sala „Olimpia”, în faţa celeilalte formaţii care avea 6 succese până acum  în acest sezon, ABC Leii Bucureşti. A fost, totodată, reeditarea finalei din vară, de la „U15”, iar istoria s-a repetat, pentru că băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir s-au impus din nou, de data aceasta chiar mai clar: 83-56 (18-12, 20-22, 30-15, 15-7)!

Echilibrată până la pauză, pe fondul unor ratări uşoare ale jucătorilor noştri, dar şi „din cauza” prestaţiei bune a bucureşteanului Ţompea, care avea să încheie întâlnirea cu 25 de puncte, de altfel, partida s-a „rupt” imediat după reluare, sfertul al treilea, câştigat de „galben-albaştri” cu 30-15, lămurind definitiv lucrurile.

Lotul pe care Ionuţ Ivan, Loredana Munteanu şi Cristi Trandafir au mizat la partida din această seară a fost următorul: V. Borcan (25 puncte), D. Raşoga (18), F. Diaconescu (16), M. Oprea (12), Oct. Ion (7), Tudor Mihalea (3), A. Marcu, Theodor Mihalea, O. Ghiţă, L. Ştefan, D. Tănase şi Al. Petre.

Pentru băieţi, urmează o pauză la „U16”, următoarea etapă de campionat fiind programată pe 27 ianuarie 2024.

În acest sezon, Campionatul Naţional U16 are în prima fază o Grupă Naţională, cu cele mai bune 8 echipe ale sezonului trecut şi alte grupe zonale, în care echipele se vor lupta pentru accederea la Turneul Semifinal, în care li se alătură formaţiilor din Grupa Naţională.

În Grupa Naţională se joacă 14 etape, tur-retur, clasamentul urmând să conteze în stabilirea celor 4 grupe de câte 4 echipe ale Turneului Semifinal.

Galerie foto: