Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti a făcut primii paşi în perspectiva viitorului sezon al Ligii Naţionale, prin semnarea prelungirii înţelegerilor cu antrenorul Mihai Popa şi cu unul dintre jucătorii importanţi din lot, Bogdan Popa.
Mihai Popa ajunge, astfel, la cel de-al treilea sezon consecutiv pe banca tehnică a echipei noastre de la momentul promovării în primul eşalon şi este unul dintre pilonii strategiei pe care clubul a dezvoltat-o de la an la an: credit acordat tinerilor baschetbalişti ploieşteni, care se apropie ori sunt deja la vârsta la care pot face pasul spre prima echipă, fiind recomandaţi şi de performanţele excelente din ultimul sezon. CSM Petrolul Ploieşti a devenit, în acest an, campioană naţională la patru categorii de vârstă – U14, U15, U16 şi U17 – iar puştii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi colegii lui de la juniori (Loredana Munteanu, Marian Angelian, Cristi Trandafir şi Robert Munteanu) au arătat că merită credit din partea staff-ului tehnic al primei echipe.
„Decizia de a continua cu Mihai Popa a fost uşor de luat, în contextul în care avem o strategie de urmat, ce vizează promovarea jucătorilor tineri pe care îi creştem, iar el a arătat că le poate acorda încrederea necesară”, a explicat coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan, care a fost unul dintre motivele prelungirii înţelegerii cu tehnicianul în vârstă de 41 de ani. „În plus, este unul dintre antrenorii tineri din România care a arătat, în cele două sezoane petrecute la noi, că are valoare, dovadă că, din ce ştiu, a primit recent propunerea de a fi antrenor secund la echipa naţională a României, după numirea noului selecţioner, israelianul Michael Gorke”, a mai spus Ivan.
Din totalul de 31 de partide susţinute de CSM Petrolul Ploieşti în ultimul sezon al Ligii Naţionale, cei trei jucători „U17” din echipă au jucat astfel: Codruţ Dinu a evoluat în 20 de meciuri, George Angelian a apărut în 12 partide, iar Robert Pătraru a avut 7 apariţii. În cele două confruntări din Cupa României, Dinu a avut medii de 21:48 minute, Angelian – 17:06 minute, iar Pătraru – 2:22 minute.
Mihai Popa: „Am acceptat ideea de a continua proiectul pe care l-am început în urmă cu doi ani pentru că, s-a văzut în ultimul sezon, clubul chiar are o strategie la nivel de juniori, iar aceasta dă rezultate. Le vom da în continuare credit tinerilor, încercând totodată să construim un lot de jucători care să propună un baschet de calitate şi să atragă publicul în tribune. Vrem să păstrăm un nucleu din sezonul trecut şi să aducem câţiva jucători care să crească nivelul echipei, iar rezultatele, sunt sigur, nu se vor lăsa aşteptate”.
În ceea ce priveşte lotul de jucători, prima mutare este reprezentată de prelungirea înţelegerii cu Bogdan Popa, pivotul ploieştean în vârstă de 26 de ani ale cărui statistici s-au îmbunătăţit considerabil de la un an la altul: în ultimul sezon a avut medii de 10 puncte, 5.5 recuperări, 1.1 pase decisive în aproape 25 de minute petrecute în fiecare dintre cele 30 de meciuri jucate în Liga Naţională, în creştere faţă de sezonul 2021-2022, în care mediile au fost de 5.2 puncte, 2.6 recuperări şi 0.6 pase decisive în puţin peste 13 minute jucate în medie în cele 29 de partide.
Din lot fac parte în acest moment şi cinci tineri jucători promovaţi de club: patru care au figurat şi în sezonul trecut în efectivul de Liga Naţională – Codruţ Dinu (26 februarie 2007), George Angelian (20 decembrie 2006), Robert Pătraru (29 decembrie 2006) şi Mihai Comănescu (20 mai 2003) – şi, ca o noutate, David Raşoga (15 ianuarie 2008), triplu campion national în acest sezon cu echipele U15, U16 şi U17 ale clubului!
CSM Petrolul va înscrie echipă în Liga I!
Ca o noutate, s-a luat decizia înscrierii unei echipe în Liga I de Baschet Masculin, cu scopul de a le oferi jucătorilor tineri meciuri cu un grad sporit de dificultate şi a-i ajuta să facă mai uşor tranziţia spre echipa de seniori. În principiu, lotul formaţiei de eşalon secund va fi alcătuit din componenţii echipei campioane de la “U17”, dar va fi o opţiune şi pentru jucători de la prima echipă sau de la grupele de juniori mai mici.