În această după-amiază, Hipodromul Ploieşti a găzduit o conferinţă de presă la care au participat directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, şi reprezentantul Ligii Ecvestre Profesioniste, Lucian Băroiu.
Au fost abordate subiecte diverse legate de viaţa Hipodromului, începând de la organizarea curselor, la probleme legate de infrastructură, pariuri şi alte proiecte de viitor menite să îmbunătăţească activitatea din cadrul complexului şi să atragă cât mai mulţi spectatori şi – de ce nu? – sponsori.
Întâlnirea a fost deschisă de viceprimarul Cristian Ganea, cel care a vorbit despre unul dintre subiectele fierbinţi legate de Hipodrom: „Încercăm să dezvoltăm activitatea de pe hipodrom şi sperăm ca, de la debutul anului competiţional viitor, să avem şi pariuri. Ese unul dintre obiectivele importante pe care vrem să le atingem. Am fost la Bucureşti, am discutat cu directorul Loteriei Române, cu cei de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, am aflat că sunt interesaţi, dar cei de la Loteria Română sunt într-un proces de schimbare a softului în agenţiile loto. Mi-au promis, totuşi, că vor încerca să vină cât de curând alături de noi, dar nu pot spune exact când. Noi sperăm să se întâmple cât mai curând. Dânşii au venit aici la câteva reuniuni, au văzut că lucrurile sunt pe drumul cel bun, dar avem nevoie de puţină promovare”.
Pe aceeaşi temă, reprezentantul Ligii Ecvestre Profesioniste, Lucian Băroiu, a punctat: „Să ştiţi că, de trei reuniuni avem observatori din partea privată a caselor de pariuri, cele mai puternice din ţară, care operează pe hipodroame mari din Europa. Ei ţin cont de mai multe lucruri – public, categorie de public care vine şi altele, înainte să ia o decizie. Din ce ştiu, această monitorizare se va prelungi până în septembrie, apoi vor lua o hotărâre, dar nu dacă vin sau nu vin, pentru că de venit sigur vor veni, ci legată de aspecte tehnice, precum număr de case, soft şi alte lucruri”.
Discuţia s-a mutat, apoi, în zona legată de organigrama Complexului Hipodrom, directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, precizând: „Conform proiectului de finanţare, nu putem schimba nimic din punct de vedere numeric. Ca şi posturi însă, în scurt timp se vor face anumite transformări pentru eficientizarea activităţii. Totuşi, să nu credeţi că sunt angajate persoane care nu muncesc! Avem 45 de angajaţi, dintre care 15 sunt paznici, ceilalţi sunt în aparatul administrativ, avem personal care se ocupă de îngrijirea grajdurilor, a spaţiilor verzi… Eu sunt cel care analizează situaţia, apoi o prezintă Comitetului de Coordonare, domnului viceprimar Cristian Ganea, care răspunde de activitatea de la Hipodrom şi, implicit Consiliului Local”. Coordonatorul activităţii de la Hipodrom a vorbit şi despre aspectele financiare ale activităţii pe care o manageriază: „Momentan, majoritatea cheltuielilor sunt suportate de bugetul local, dar au început să apară şi sponsorizări, în special la evenimentele pe care le organizăm. Lumea vrea să vadă curse, reuniuni atractive, iar dacă noi vom oferi aşa ceva, atunci vor veni şi sponsorii alături de noi să ne susţină. Încasările au început să crească şi ele la reuniuni… Eu zic că suntem pe drumul cel bun”.
Privind în perspectivă, viceprimarul Cristian Ganea a spus: „Ar trebui îmbunătăţit sistemul audio din cadrul hipodromului, ar trebui dezvoltat un sistem video prin care spectatorul, dacă se duce să bea o cafea, un suc, să poată urmări cursa pe un televizor, în interior. Sunt investiţii care nu sunt prevăzute pentru acest an, dar pe care le putem lua în calcul în perspectivă. Deocamdată, anul acesta ne axăm pe întreţinerea, administrarea şi îmbunătăţirea a ceea ce avem pentru că bugetul oraşului este înghesuit de alte investiţii importante”. Lucian Rădulescu, a anunţat, la rându-i, că „suntem în discuţii cu câţiva sponsori pentru dezvoltarea acestui parc prin construirea unor spaţii de joacă. Avem parteneri care vor să fie alături de noi pentru ca ploieştenii să poată veni cu copilul la un spaţiu de joacă. Am permis deja accesul liber în afara zilelor în care nu sunt curse, vin copiii, se joacă, se plimbă cu role, biciclete, desenează pe asfalt… Ne gândim ca, în viitorul apropiat, pe Hipodrom să organizăm şi alte evenimente, gen spectacole, târguri, precum târgul de toamnă…”
Printre posibilele investiţii de viitor de pe Hipodrom se regăseşte şi ideea unei instalţii de nocturnă, Cristian Ganea spunând că „din ce am înţeles, ar fi ideal ca reuniunile să se organizeze seara, pe răcoare, mai ales în perioada de vară. Noi începem cursele la 10.00-10.30, când e căldura mare şi vă daţi seama că nici cailor, driverilor jockeilor nu le este uşor”. Lucian Băroiu a preluat ideea din mers şi a precizat, şi el că „ne jucăm puţin cu sănătatea cailor. Deja şi în Europa s-a luat decizia să se alerge începând cu ora 18.00, un alt motiv fiind că oamenii pleacă în weekend, revin duminică după-amiază acasă şi sunt mai dispuşi să meargă la hipodrom, ca să se destindă. Ca şi la meciurile de fotbal, una e să te duci la meci la 12.00, când e căldura mare, şi alta în nocturnă. E un proiect costisitor, dar poate produce spectacol. Una peste alta, să reţineţi că, până să se deschidă cursele de galop, în toamna trecută, România era singura ţară din lume fără curse de acest gen. Căutaţi la Togo şi vedeţi că aveau aşa ceva! Aveţi un bulgăre de aur aici, la Ploieşti, şi trebuie să profitaţi de acest lucru!”
În final, Lucian Rădulescu a anunţat că se doreşte permanentizarea organizării conferinţelor de presă, probabil din două în două săptămâni, la proxima întâlnire fiind preconizată prezenţa unor reprezentanţi ai crescătorilor de cai de trap.