Alte promisiuni, dar nicio soluţie certă, la CSM Ploieşti!

Alte promisiuni, dar nicio soluţie certă, la CSM Ploieşti!

Aşteptat cu maxim interes de toată familia CSM Ploieşti, răspunsul Primarului Adrian Dobre cu privire la viitorul clubului s-a transformat într-o vizită pe care edilul a făcut astăzi, la prânz, la sediul din Strada Milcov, acolo unde s-a întâlnit, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, într-o primă fază, cu echipa de hanbdbal feminin, apoi, ad-hoc, cu mai mulţi coordonatori de secţii.

În principiu, Adrian Dobre a venit pentru a le transmite sportivelor şi antrenorilor că încă nu a găsit soluţia deblocării financiare, dar că s-a rezolvat, cu ajutorul unui sponsor, problema deplasării în Insulele Feroe, pentru meciul de sâmbătă, din Cupa EHF, cu HC Neistin. Asta pentru a se evita penalităţile ce ar decurge dintr-o eventuală neprezentare, atât financiare, cât şi sportive.

După discuţii ce s-au întins pe durata a mai bine de o oră, fetele au transmis că nu au de gând să facă deplasarea dacă nu le apar banii în conturi, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele vor avea, în zilele următoare, decizii la memoriile pe care le-au depus la Federaţia Română de Handbal. A rămas ca edilul să mai caute, până vineri, soluţii pentru rezolvarea situaţiei, în caz contrar existând riscul ca echipa de handbal senioare să nu meargă în Insulele Feroe.

A urmat o discuţie ceva mai scurtă pe care Adrian Dobre a avut-o cu mai mulţi coordonatori ai secţiilor sportive din cadrul CSM Ploieşti, evident tot pe tema blocajului financiar şi, în special, a refuzului directorului economic Nicoleta Crăciunoiu de a aproba trimiterea spre club chiar şi a banilor necesari desfăşurării activităţii sportive: pentru înscrierea în competiţii, legitimări, deplasare la meciuri oficiale, masă şamd. Sume pe care clubul are tot dreptul să le primească, în condiţiile în care are Certificat de Identitate Sportivă (vezi foto) şi, prin urmare, îşi desfăşoară activitatea conform Hotărârii nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

Conform Capitolului IV din Hotărârea nr. 1447/2007, categoriile de cheltuieli ce pot fi efectuate pentru realizarea acţiunilor sportive sunt: cheltuieli de transport, cheltuieli de cazare, cheltuieli de masă, cheltuieli privind alimentaţia de efort, cheltuieli privind plata arbitrilor, medicilor şi a altor persoane, cheltuieli privind asigurarea persoanelor, a materialelor şi a echipamentului sportiv şi a altor bunuri, cheltuieli pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv, cheltuieli medicale şi pentru controlul doping şi alte categorii de cheltuieli.

Iar clubul a respectat Hotărârea nr. 1447/2007 aplicând procedura de atribuire a serviciilor în cauză (masă, transport, servicii medicale etc) prin cerere de oferte conform anexei 2b la OUG 34/2006, în vigoare la data întocmirii contractelor. Documentaţia aferentă fiecărei proceduri de atribuire a fost postată pe site-ul oficial al clubului în termenul prevăzut de lege.

Cât priveşte problema PFA-urilor, atâta timp cât există o adresă a direcţiei juridice din cadrul Primăriei către cea economică, în care se spune clar „apreciem că se impune virarea către CSM Ploieşti a sumelor solicitate, în limita prevederii bugetare, neplata acestor sume echivalând cu nerespectarea obligaţiilor ce derivă din legislaţia aplicabilă în materie”, orice comentariu e de prisos.

Edilul a promis că va studia în cursul zilei de astăzi şi Hotărârea nr. 1447/2007 pentru a verifica în ce măsură este îndreptăţit blocajul total instituit asupra clubului, ce face imposibilă desfăşurarea activităţii.

Şi, pentru că s-a născut şi controversa legată de Certificatul de Identitate Sportivă al clubului, directorul economic Nicoleta Crăciunoiu informându-l pe Primarul Adrian Dobre că nu ar exista aşa ceva la CSM Ploieşti, vă prezentăm CIS-ul clubului. Este un duplicat eliberat în 07.09.2011 (solicitat din raţiuni obiective, cel din 2004 fiind pierdut), în care sunt trecute toate cele 14 secţii ale clubului: handbal, fotbal (fotbal în sală), sportul pentru toţi, volei, baschet, şah, patinaj, gimnastică ritmică, box, hochei pe gheaţă, karate tradiţional plus cele adăugate în timp – judo, atletism şi nataţie.

cis1

 

cis2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.