Ion Nicolae: „Handbalul ploieştean merită să fie pe prima scenă sportivă a ţării!”

Petre Apostol – CSM Ploieşti.ro

 

La finalul unui sezon în care echipa masculină de handbal de la CSM Ploieşti a revenit în prima ligă a ţării, directorul tehnic al formaţiei, profesorul Ion Nicolae, realizează o sinteză a drumului parcurs în acest an competiţional, atingând, totodată, şi subiectul sezonului viitor.

Despre lotul de jucători:

„Am realizat o creştere substanţială faţă de sezonul trecut. Este adevărat că am păstrat jucătorii ploieşteni din anul precedent şi ne-am completat lotul cu tineri, precum Turcu, de la Reşiţa, Macovei, de la Oradea, Tărîţă, de la Bacău, şi Stăncioiu, care este tot ploieştean, dar juca la CSM Bucureşti. Am construit un grup omogen şi valoros pentru Divizia A, sudat în timp. Împreună cu antrenorul principal al echipei, Dragoş Dobrescu, căruia îi revin meritele pentru performanţa din acest sezon, am căutat mereu să avem o atmosferă foarte bună în cadrul echipei. Şi consider că am reuşit, jucătorii fiind apropiaţi între ei, un factor deosebit de important pentru modul în care se prezintă pe teren”.

Despre adversarele din acest sezon:

„De la început, multe echipe au avut ca obiectiv promovarea. Echipele din Galaţi, Iaşi şi Piteşti, în primul rând, iar, în retur, şi CSM Focşani a apărut ca o candidată la promovare, şi şi-a «vândut foarte scump pielea». Nu ne-a fost uşor, mai ales că am căutat să avem cheltuieli foarte mici. Iar din retur am avut în fiecare meci o adversitate mare, deoarece toate formaţiile se concentrau mai mult în partidele cu noi, având în vedere poziţia noastră din clasament”.

Despre viitor:

„Mă bucur că am reuşit să readucem handbalul ploieştean pe prima scenă handbalistică a ţării, pentru că acesta este locul său. Acum, ne dorim să construim o echipă cu care să ne putem clasa cel puţin undeva la mijlocul clasamentului, în primul an în Liga Naţională. Iar dacă luăm CSM Bucureşti ca punct de referinţă, unde se afla în sezonul trecut şi faptul că acum a ajuns să se lupte pentru titlul naţional, consider că avem şanse bune să putem reuşi şi noi un parcurs bun în viitoarea ediţie de campionat, chiar dacă nu va fi deloc uşor. Iar pentru a ne putea îndeplini obiectivul, pornind de la nucleul pe care îl avem, ne mai trebuie între trei şi cinci jucători noi care să vină pe post de titular”.

Echipa CSM Ploieşti şi-a asigurat locul întâi în clasamentul Seriei A din Divizia A la handbal masculin şi astfel promovarea directă în Liga Naţională, alături de HC „Adrian Petrea” Reşiţa, din Seria B. Ploieştenii mai au, însă, un meci de jucat până la finalul campionatului, sâmbătă, de la ora 15.00, în Sala „Olimpia”, primind vizita formaţiei LPS Piatra Neamţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.