Furtuna s-a stârnit după pauză

Handbalistele de la CSM Ploieşti nu le-au rezistat decât preţ de vreo 40 de minute campioanelor de la HCM Baia Mare, în primul meci din faza sferturilor de finală a play-off-ului Ligii Naţionale, pe care l-au pierdut, până la urmă, cu 20-31 (10-12). Elevele lui Goran Kurtes au ţinut aproape de proaspetele câştigătoare ale Cupei României până în minutul 39, atunci când Ramona Ştefan înscria pentru 16-18, după care au urmat 13 minute de coşmar, cu un „parţial” de 0-10 ce a pus capăt oricăror speranţe legate de o eventuală surpriză.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, cele două formaţii alternând la conducere de-a lungul celor 30 de minute, în condiţiile în care, deşi nu a avut prea multe variante la linia de „9 metri”, Goran Kurtes a găsit soluţii pentru a le surprinde adversare. CSM-ul a condus cu 2-0, Baia Mare a întors scorul datorită extremelor Ardean Elisei (două goluri) şi Do Nascimento (2-3), dar Iryna Burtea Shutska a înscris două goluri în acelaşi minut, 8, pentru 4-3. Alternanţa la conducere a continuat, după 5-4 pentru ploieştence urmând un 5-6, apoi 7-6, 8-7 şi 9-8, de fiecare dată în favoarea fetelor noastre. Pe finalul primei părţi, HCM-ul a preluat din nou conducerea, cu 10-9, reuşind, chiar, să conducă în premieră cu două goluri, după o reuşită a lui Ardean Elisei, venită cu câteva secunde înainte de intrarea la cabine: 10-12, după 30 de minute.

În primele zece minute ale reprizei secunde, diferenţa a rămas la fel de strânsă, chiar dacă brazilianca Do Nascimento părea de neoprit pe extrema dreaptă. A înscris patru goluri în doar opt minute, dar Ramona Ştefan, cu trei reuşite, ajutată de surpriza din cealaltă extremă, Adriana Vasilescu, au punctat şi ele pentru a ţine CSM-ul în meci (16-18). Şi au venit acele minute de coşmar pentru fetele noastre, intervalul 39-52 aducând zece goluri marcate de oaspete, cele mai multe din faze uşoare, de contraatac, pe care nici time-out-ul solicitat de Goran Kurtes, nici numeroasele permutări făcute de tehnician în special pe faza de atac, nu le-au putut evita. Ana Toth a înscris, în sfârşit, în minutul 52, după ce scorul urcase de la 16-18 la 16-28, iar până la finalul jocul s-a mai echilibrat, pe fondul relaxării campioanelor.

HCM Baia Mare a câştigat, aşadar, cu 31-20 primul duel al confruntării cu CSM Ploieşti şi are şanse ca, miercuri, să-şi asigure calificarea în semifinalele campionatului şi să evite o a treia partidă, ce ar fi programată vineri. În ceea ce le priveşte pe fetele noastre, acestea aşteaptă să afle deznodământul disputei dintre SCM Craiova şi HCM Roman, în care moldovencele conduc cu 1-0, pentru a şti cu cine se vor duela în faza următoare a play-off-ului. Pentru că, după 20-31 pe teren propriu, e greu de crezut că se pot câştiga două partide la Baia Mare…

 

CSM Ploieşti HCM Baia Mare 20-31 (10-12)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 500.

CSM Ploieşti: E. Şerban (9 intervenţii), A. Dumitru (2 intervenţii) – Toth (4 goluri), Chiricuţă (4, 4 din „7 metri”), R. Ştefan (3), Ana Gherman (2), Burtea Shutska (2), O. Ionescu (2), Vlaskalic (1), Vasilescu (1), Gărăcel (1, 1 din „7 metri”), C. Preda, I. Dinu, Balaban. Antrenor: Goran Kurtes.

HCM Baia Mare: P. Ungureanu, B. Arenhart – Do Nascimento (10 goluri, 3 din „7 metri”), Herrem (6), Ardean Elisei (5), Makeeva (4), L. Marin (2), Abbingh (1, 1 din „7 metri”), Tătar (1), Nechita (1), Pîrvuţ (1, 1 din „7 metri”), Szucs, Geiger.

Arbitri: Gal Laslo (Harghita) şi Silviu Savu (Argeş).

Observator FRH: Radu Chirvase (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/1 ratată (Chiricuţă) – 6/1 ratată (Abbingh).

Eliminări „2 minute”: 2 (Toth, I. Dinu) – 6 (Do Nascimento, Geiger, Tătar – 2, Herrem, Pîrvuţ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.