Băieţi de 10!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au obţinut, astăzi, cea de-a zecea victorie consecutivă din acest sezon, reuşind să treacă şi de principala contracandidată la promovarea în Liga Naţională, CSU Galaţi, cu scorul de 27-25 (13-13). Meciul a fost pe cât de dificil, pe atât de spectaculos, cu răsturnări dese de situaţie, goluri frumoase şi un final tensionat, în care experienţa şi valoarea băieţilor noştri şi-au spus, până la urmă, cuvântul. A fost, totodată, o partidă în care golgheterul CSM-ului, Emilian Turcu, a luat în unele momente jocul pe cont propriu, dovadă cele 11 goluri marcate, o partidă în care, trebuie să recunoaştem, portarii ploieşteni n-au fost deloc inspiraţi la şuturile adversarilor, dar şi o partidă cu handbal de calitate, oaspeţii confirmând parcursul bun de până acum printr-o evoluţie consistentă în marea majoritate a timpului.

Partida a început perfect pentru CSM, cu goluri marcate uşor şi un joc bun în defensivă, tabela indicând, după zece minute, un neaşteptat 7-2. Antrenorul oaspeţilor, Mihai Pantea, a cerut time-out, dar următorul atac ploieştean s-a încheiat cu o „aeriană” spectaculoasă realizată de Mihoci şi Macovei, iar la 8-3 lumea aştepta „defilarea” gazdelor. Dar au urmat şapte minute de coşmar, cu ratări incredibile în faţa „veteranului” Andronic şi fără reacţie în apărare, şase goluri consecutive marcate de vizitatori determinându-l pe Dragoş Dobrescu să pună, la rându-i, cartonul de time-out pe masa oficială. Turcu a rupt seria gălăţenilor şi a făcut 9-9, egalitatea consemnându-se pe tabelă şi la pauză: 13-13.

Repriza secundă a început bine pentru CSM, cu două goluri la rând şi 15-13, dar avantajul de două lungimi a stat pe tabelă doar până la 18-16, pentru că oaspeţii, cu soluţii multe pe bancă, dovadă că rezervele au marcat 17 din cele 25 de goluri ale echipei, au insitat să rămână în meci. Au egalat la 18, după care avantajul a alternat până în minutul 52, când a fost din nou egalitate: 23-23. Ţigănaşu a înscris de două ori la rând pentru 23-25 (54) şi se părea că vizitatorii au luat o opţiune serioasă pentru a câştiga derbiul, mai ales că, după golul lui Macovei (24-25), Roman a fost eliminat pentru proteste şi gălăţenii aveau două minute de superioritate numerică.

A fost însă momentul în care defensiva ploieşteană a închis toate culoarele spre poarta lui M. Dumitru, iar Macovei şi Turcu au reuşit două intercepţii senzaţionale ce s-au transformat în contraatacuri care au adus un „7 metri” (ratat de Turcu, din păcate) cu eliminare, respectiv un gol al lui Năstase. Tot pe contraatac avea să marcheze Turcu golul de 26-25 (58), dar meciul nu era jucat. Gălăţenii au irosit atacul următor, Roman a scos un „7 metri”, dar Macovei a luat bara la ţintă şi oaspeţii au primit o nouă şansă, începând o acţiune ofensivă după time-out-ul cerut de Mihai Pantea, cu 65 de secunde înainte de final. Dospinescu a păstruns pe lângă Macovei, dar şi-a închis unghiul şi a tras la colţul lung în bară, iar cu 45 de secunde înainte de final Dragoş Dobrescu a cerut, şi el, time-out pentru a nu risca nimic la ultima fază ofensivă a echipei sale. S-a atacat la limita pasivului, iar mingea a ajuns din nou la Roman, care a fost lovit violent de M. Şerban, decizia arbitrilor venind firesc: cartonaş roşu pentru apărător şi, din nou, „7 metri” pentru CSM Ploieşti. Mai erau trei secunde de joc şi totul era decis, dar Budui şi-a păstrat sângele rece şi a înscris cu un şut în vinclu, stabilind scorul final: 27-25!

Cu zece victorii din tot atâtea posibile şi un program facil până la finalul turului, CSM Ploieşti şi-a asigurat o iarnă liniştită, urmând să intre în vacanţă cu minim şase puncte avans faţă de urmăritoarele sale, motiv de optimism în lupta pentru promovarea în Liga Naţională.

 

 

CSM Ploieşti – CSU Galaţi 27-25 (13-13)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: Rotaru (o intervenţie) – Budui (4 goluri, 1 din „7 metri”), Turcu (11, 2 din „7 metri”), Macovei (3), Roman (6), Zamfir, Mihoci (1). Au mai jucat: M. Dumitru (1) – Sava, Hoinaru (1), Botezatu, Stăncioiu, Năstase (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

CSU Galaţi: Andronic – V. Avram (4), Lăpuşneanu, Savlovschi, Dospinescu (2), Bursuc, Şt. Ionel (2). Au mai evoluat: T. Moldoveanu (4), M. Şerban (2), Al. Ciobanu (1), Frangulea (5, 2 din „7 metri”), Mârşiu (2), Şahîn, Ţigănaşu (3). Antrenor: Mihai Pantea.

Arbitri: Adrian Eremia şi Anton Drăgănescu (Gorj).

Observator FRH: Valerică Dincă (Bucureşti).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 5/2 ratate – 2/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 6 (Zamfir – 2, Roman – 2, Macovei – 2) – 3 (Dospinescu – 2), Şahîn.

Cartonaş roşu: M. Şerban (60).

Leave a Reply

Your email address will not be published.